Murzynek - składniki: * 1 kostka masła/margaryny * 1,5 szklanki cukru * 4-5 łyżek kakao * 1/2 szklanki wody * 1 aromat do ciasta (np. rumowy) * 2 szklanki mąki * 4 jaja * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Murzynek - sposób przygotowania: W rondelku zagotować margarynę z cukrem i kakao, nastpnie dodać wodę. Z tak wytworzonej polewy czkoladowej odlać pół szklanki. Polewę ostudzić. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, dodać do polewy wraz z jajkami, dokładnie wymieszać. Murzynek piecze się 50 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu polać pozostawioną polewą czekoladową. Przepis zaczerpnięty ze strony: http://www.ofeminin.pl/przepisy/najprostszy-przepis-na-ciasto-czekoladowe-murzynek-s609627.html